Witlofsoep met gerookte paling

      Reacties uitgeschakeld voor Witlofsoep met gerookte paling

 

Witlofsoep met gerookte paling

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 250 gr gerookte palingfilet
  • 10 middelgrote stronken witlof
  • 1 grote aardappelen
  • 25 gr boter
  • zout peper
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

  • Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken.
  • Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes.
  • Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur.
  • Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen.
  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes.
  • Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.
  • Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.
  • Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden.
  • Versier met koriander of peterselie.
  • Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over.