Witlofstamppot in hamrolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Witlofstamppot in hamrolletjes
Print

Witlofstamppot in hamrolletjes

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg witlof
  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 200 gr Pardano kaas aan een stuk
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 30 gr boter + boter om in te vetten
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gr gegrilde ham
  • rasp
  • pureestamper
  • ovenschaal inhoud ± 2 liter

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd de stronkjes in stukken van 2 cm.
  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Voeg na ± 10 minuten de witlof toe.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
  • Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
  • Bestrooi ze met de geraspte kaas.
  • Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas is gesmolten.
  • Lekker met een rookworstsalade.