Witlofstamppot met rode mul en mosterdsaus

      Geen reacties op Witlofstamppot met rode mul en mosterdsaus
Witlofstamppot met rode mul en mosterdsaus
Print

Witlofstamppot met rode mul en mosterdsaus

Categorie Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 rode mul filets
  • 1 eetlepel zout opgelost in 0,5 liter water
  • Boter en olie om in te bakken
  • 1,5 kg geschilde aardappelen in stukken
  • 700 gram witlof kern verwijderd en gesneden
  • ½ bosje gehakte peterselie
  • 50 gram boter
  • 1 dl melk
  • Zout en peper uit de molen
  • Voor de saus:
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 dl slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de mul in het zoute water, ongeveer 3 uur. Zo kunt u de mul mooier bakken.
  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze met de boter en de melk tot een gladde puree. Schep de witlof en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak van de boter en bloem een roux, mag niet bruin worden. Roer er met een garde de mosterd door en giet de bouillon erbij. Roer totdat de saus bind. Haal het van het vuur af en meng de slagroom en het eigeel erdoorheen.
  • Dep de mul droog. Smelt vervolgens de boter met de olie in een bakpan. Bak hierin de mul eerst op de huid en daarna de andere kant. Bestrooi na het bakken met zout en peper.

Serveertip:

  • Zet een metalen serveerring met een doorsnee van 10 cm op een warm bord. Doe hierin de stamppot, strijk de bovenkant glad met een mes en trek de ring voorzichtig omhoog. Leg bovenop de stamppot een stukje vis en giet er wat van de saus omheen. Garneer met een takje dille1 eierdooier, losgeklopt met eetlepel water