Witlofstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Witlofstamppot
Print

Witlofstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 1 dl melk
  • 100 gr boter
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • zout peper
  • 2 winterwortelen in blokjes
  • 300 gr hamblokjes
  • 4 stronkjes witlof in reepjes
  • 200 gr belegen kaas in blokjes
  • 1 grof gesneden bosje selderij

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar en stamp ze met de melk, 75 gr boter, nootmuskaat, zout en peper fijn.
  • Kook de wortelen ± 10 minuten in water met zout voor.
  • Bak de hamblokjes in 25 gr boter in ± 5 minuten bruin.
  • Meng de witlof, de wortel, de ham en 1 eetlepel braadvocht van de ham door de puree.
  • Meng de kaasblokjes erdoor en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door.
  • Garneer met de selderij.