Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook 250 gr geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.

  2. Voeg na 5 kwartier 1 theelepel zout toe.
  3. Smoor 1/2 rode paprika in blokjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 fijngehakt lente-uitje en 1 theelepel verkruimelde rozemarijn in 1 eetlepel boter en roer er de uitgelekte bonen door.

  4. Voeg 100 gr verkruimelde roquefort en 1 dl slagroom toe en laat de kaas smelten.

  5. Roer er 1 bos fijngehakte peterselie door en breng op smaak met veel versgemalen peper.