Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kaas/ Ovenschotel
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook 250 gr geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.
  • Voeg na 5 kwartier 1 theelepel zout toe.
  • Smoor 1/2 rode paprika in blokjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 fijngehakt lente-uitje en 1 theelepel verkruimelde rozemarijn in 1 eetlepel boter en roer er de uitgelekte bonen door.
  • Voeg 100 gr verkruimelde roquefort en 1 dl slagroom toe en laat de kaas smelten.
  • Roer er 1 bos fijngehakte peterselie door en breng op smaak met veel versgemalen peper.