Witte bonenstamppot met knolselderij

      Reacties uitgeschakeld voor Witte bonenstamppot met knolselderij

 

Print

Witte bonenstamppot met knolselderij

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 pot witte bonen
  • 1 knolselderij
  • 1 pak doperwten diepvries
  • 2 rode paprika's
  • 1 dl melk
  • 50 gr boter
  • versgemalen peper nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken. daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken
  • Intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
  • De paprika's wassen en schoonmaken.
  • 1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden. in een zeef de knolselderij laten uitlekken.
  • in de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten
  • en de helft van de witte bonen pureren.
  • in een braadpan de melk en boter verwarmen.
  • de groentepuree erdoor roeren.
  • al roerend door en door heet laten worden.
  • pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • de rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren.
  • in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen.intussen (glazen) schaal voorverwarmen.
  • de stamppot in de schaal scheppen.
  • de bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes.
  • lekker met stoofpeertjes.