Witte-chocolademousse met frambozen

      Geen reacties op Witte-chocolademousse met frambozen

Witte-chocolademousse met frambozen

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 gram frambozen ((diepvries, bak a 300 g))
  • 100 gram basterdsuiker
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur ((slijter))
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram chocola (in stukjes)
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit ((doosje a 6 cups) )

Hoe maak ik het klaar:

  • Gelatine 5 minuten in koud water weken. 
  • Frambozen met helft van suiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien. 
  • In steelpan helft van slagroom verwarmen. 
  • Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. 
  • Sinaasappel schoonboenen en 1 eetlepel schil afraspen. 
  • Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten. 
  • Pan van vuur nemen. 
  • Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen. 
  • Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. 
  • Af en toe goed roeren. 
  • Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen. 
  • Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen. 
  • Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. 
  • Slagroom erdoor spatelen. 
  • Mousse in schaaltjes schenken en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven. 
  • Ontdooide frambozen en vrijgekomen vocht over schaaltjes chocolademousse verdelen.
  • Tip: Alleen gepasteuriseerd! De eieren in dit recept kunnen niet worden vervangen door gewone eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting in gerechten waarbij eieren niet of onvoldoende worden verhit.