Witte-chocolademousse met frambozen

      Geen reacties op Witte-chocolademousse met frambozen

Witte-chocolademousse met frambozen

Recept categorie Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 gram frambozen (diepvries, bak a 300 g)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram witte chocolade in stukjes
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit (doosje a 6 cups)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Gelatine 5 minuten in koud water weken. 

  2. Frambozen met helft van suiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien. 

  3. In steelpan helft van slagroom verwarmen. 

  4. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. 

  5. Sinaasappel schoonboenen en 1 eetlepel schil afraspen. 

  6. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten. 

  7. Pan van vuur nemen. 

  8. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen. 

  9. Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. 

  10. Af en toe goed roeren. 

  11. Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen. 

  12. Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen. 

  13. Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. 

  14. Slagroom erdoor spatelen. 

  15. Mousse in schaaltjes schenken en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven. 

  16. Ontdooide frambozen en vrijgekomen vocht over schaaltjes chocolademousse verdelen.

  17. Tip: Alleen gepasteuriseerd! De eieren in dit recept kunnen niet worden vervangen door gewone eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting in gerechten waarbij eieren niet of onvoldoende worden verhit.