Witte chocolademousse met groene thee

      Geen reacties op Witte chocolademousse met groene thee

 

Witte chocolademousse met groene thee

Witte chocolademousse met groene thee

Print Pin
Categorie: Nagerecht
porties: 6
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 1 zakje groene thee
  • 250 gram witte chocolade in stukjes
  • 3 dl slagroom
  • 3 eiwitten
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk zachtjes en laat hierin het theezakje kort uittrekken.
  • Smelt de chocolade in een 0,6 liter stoomovenpannetje: 5 minuten op 90 °C (dek het pannetje af met huishoudfolie).
  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.
  • Doe de chocolade in een kom, voeg de melk toe en roer tot het een fluweelzacht mengsel is geworden.
  • Roer er een lepel van het eiwitschuim door en spatel de rest van het schuim met een grote spatel door de chocolade.
  • Doe dit ook met de slagroom.
  • Verdeel de mousse over de dessertschaaltjes of coups en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast.
  • Bestuif voor het serveren met de cacaopoeder.