Witte chocoladetaart

      Reacties uitgeschakeld voor Witte chocoladetaart

 

Witte chocoladetaart

Witte chocoladetaart

Iedereen weet dat aardbeien en pure of melk chocola heerlijk samen zijn. Maar wist u dat aardbeien en witte chocolade ook lekker samen smaken?
Recept printen Pin
Recept categorie: Chocolade/ Taart
Van wie is dit recept: Droste Chocolade

Wat gaat er in:

eventueel: 1 el rum of vanille essence

  • 115 g boter
  • 175 g suiker
  • 3 ei
  • 225 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 675 g Aardbeien (in plakjes)
  • 1 Aardbeien
  • 7,5 dl slagroom

eventueel:

  • 2 el rum ( of aardbeienlikeur)

Voor de mousevulling:

eventueel:

  • 2 el rum ( of aardbeienlikeur)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm. doorsnee in en bestuif ze met bloem.
  • Leg bakpapier op de bodem.
  • Doe de room (120 ml.) in een pannetje en verwarm het (niet laten koken).
  • Doe nu de witte chocolade (115 gram) in de room, zodat het smelt en roer net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat.
  • Roer de melk, en eventueel de rum of de vanille-essence er door heen, en laat de massa afkoelen.
  • Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door het mengsel.
  • Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.
  • Voeg nu afwisselend een gedeelte van het bloemmengsel en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel.
  • Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt.
  • Stort de taarten na tien minuten op een taartrooster, trek het papier eraf, en laat ze verder afkoelen.
  • Voor de moussevulling: smelt al roerend de witte chocolade met de slagroom.
  • Roer eventueel de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kom.
  • Laat het afkoelen en iets opstijven en klop het vervolgens met een garde licht op.
  • Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen.
  • Zodat er 4 taartlagen ontstaan.
  • Leg 1 laag op een schaal en strijk er 1 derde van de mousse op.
  • Verdeel nu 1 derde van de aardbeienplakjes op de mousse, en leg hierop de 2e taartlaag. Herhaal de procedure, tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn.
  • Leg nu de laatste taartlaag erop.
  • Klop de slagroom, met de eventuele rum of likeur, stijf.
  • Spreid nu ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart, zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom.
  • Schep de rest in een spuitzak, en spuit decoraties op de taart.
  • Versier de zijkanten met de laatste aardbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.