Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus
Print

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 5
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 kleine geschaafde witte kool
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 zakje pindasaus
  • gemalen koriander
  • ketjap sambal
  • 75 gr seroendeng pinda-kokosmengsel

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.