Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 5
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 kleine geschaafde witte kool
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 zakje pindasaus
  • gemalen koriander
  • ketjap sambal
  • 75 gr seroendeng pinda-kokosmengsel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten.
  3. Breng op smaak met zout en laos.
  4. Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal.

  5. Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree.
  6. Breng op smaak met zout en laos.
  7. Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.