Aardappelbeignets
Recept afdrukken

Aardappelbeignets

Categorie: Bijgerecht, met groenten
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

Equipment

ingrediënten

  • 225 g kikkerwten
  • ¼ theel zout
  • ¼ theel bakpoeder
  • 3 dl water
  • 450 g aardappel gekookte
  • 1 grote ui
  • cm. gember
  • 3 groene peper
  • 5 koriander
  • ¼ theel peper
  • 1 eetl citroensap
  • frituurolie

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar in de schil.
  • Giet het water af en laat de aardappelen koud worden.
  • Vermeng de gezeefde bloem met zout en bakpoeder.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg het water toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar tot je een glad beslag hebt verkregen.
  • Snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  • Voeg aan de gesnipperde ui, de fijngehakte gemberwortel, pepers, korianderblaadjes, het zout, de versgemalen zwarte peper en het citroensap aan de blokjes aardappel toe.
  • Roer dit alles goed en maak het op smaak af.
  • Maak de handen nat onder de kraan en draai vervolgens kleine balletjes van het aardappelmengsel.
  • Verhit de olie voor de frituur.
  • Haal de aardappelballetjes door het beslag en doop ze in de olie zodra deze heet is.
  • Frituur ze vervolgens 3-4 min. tot ze goudbruin geworden zijn.
  • Zet het vuur niet te hoog.
  • Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en dien ze op met tomatensaus.