Print

Zwitserse roompudding

Categorie: Nagerecht
Keuken: Zwitserse keuken
Auteur: Onbekende auteur

Materials

  • ½ ltr slagroom
  • 5 eieren
  • 12 blaadjes gelatine
  • 2 kopjes suiker
  • ½ ltr blik ananas
  • scheutje Jamaica rum
  • evt 3 zakjes vanillesuiker

De mousse:

  • 1 reep melk chocolade
  • 1 reep puur chocolade
  • 1 ei
  • evt. opgeklopte slagroom van 50 ml

Bereidingswijze

  • Laat de gelatine weken in koud water. 
  • Kook intussen het ananasvocht. 
  • Los hier de gelatine in op. 
  • Scheidt de eieren. 
  • De bak waar de eiwitten inkomen moet goed vetvrij zijn. 
  • Klop nu de dooiers op met een derde van de suiker tot het schuimig wordt.
  • Maak de kloppers goed vetvrij en klop nu de eiwitten op met een derde van de suiker.
  • Klop nu de slagroom op met de rest van de suiker.
  • Doe het ananassap met de opgeloste gelatine nu bij de dooiers.Laat dit alles nu geleiachtig worden (LET OP DIT KAN ZEER SNEL GEBEUREN) en roer er af en toe doorheen. 
  • Als dit gebeurd spatel er dan snel de slagroom en eiwit doorheen. 
  • Smaak meteen af met de rum. 
  • De ananas stukjes erin, snel erdoor spatelen en meteen in een schaal storten.
  • Begin nu aan de tweede fase, de hemelse modder. 
  • Smelt de chocolade. 
  • Nu begin je weer van vooraf aan. 
  • Klop de dooiers evt met vanillesuiker weer schuimig. 
  • Zo ook weer met de eiwitten.
  •  LET OP DAT ALLES WEER VETVRIJ IS. 
  • Doe de chocolade nu onder de dooiers kloppen. 
  • Voeg nu de eiwitten toe. 
  • Roer alles goed door elkaar en giet dit op de pudding. 
  • Strijk dit goed uit dek af en laat een dag in de koelkast opstijven. 
  • Maak nu de pudding af met slagroom, stukjes ananas, chocoladeschilfers. 

Tips / Opmerkingen

P.S. zorg dat alles waar het eiwit in komt en de kloppers altijd goed vetvrij is.
Dit kan men doen door alles met water en azijn schoon te maken.