Recept afdrukken

Verse kaasterrine met kruiden

Categorie: met kaas, Nagerecht
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr geitenkaas
  • 2 eetlepels crême fraiche
  • 4 eetlepels bieslook fijngesneden
  • 1-2 eetlepels munt fijngesneden
  • zout peper
  • 3 tomaat
  • 1 dl olijfolie
  • enkele bieslook
  • munt
  • een hoge ronde vorm

Bereidingswijze

Kaasterrine:

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Prak de ricotta en de geitenkaas fijn, vermeng ze en roer de crème fraîche erdoor.
  • Los de gelatineblaadjes met aanhangend water op zacht vuur op (laat niet koken) en roer ze door het kaasmengsel.
  • Roer er ook de bieslook en de munt door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het glad.
  • Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine in de koelkast minstens 4 uur opstijven.

Saus:

  • Ontvel de tomaten (op 1/4 tomaat na) en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees klein en pureer het in een keukenmachine (of met een staafmixer).
  • Voeg al draaiend de olijfolie toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de achtergehouden 1/4 tomaat in kleine blokjes.
  • Stort de kaasterrine op een schaal, schep de tomatensaus eromheen en garneer met de tomaatblokjes, een toefje munt en sprietjes bieslook.
  • Lekker met geroosterd olijvenbrood.