Recept afdrukken

Baileys tulband

Categorie: Gebak
porties: 6
Auteur: Jolanda's Bakhuisje

ingredi├źnten

  • 50 gr chocola
  • 250 grzachte boter
  • 300 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 ei
  • 300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gr cacaopoeder
  • 200 ml baileys
  • 1/2 tl olie

Bereidingswijze

  • Rasp 50 gr chocolade fijn.
  • Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme.
  • Klop er 1 voor 1 de eieren door.
  • Voeg de geraspte chocolade toe.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom. Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag.
  • Wissel dit af met een scheutje baileys.
  • Klop door tot je een mooi beslag hebt.
  • Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175┬░C in ca 45 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is.
  • Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie.
  • Roer goed door en laat het een beetje afkoelen.
  • Verdeel het mooi over de tulband.