Print

Mexicaanse bonensoep

Categorie: Soepen
Yield: 4
Auteur: Astrid Veltman

Materials

  • 400 gr witte bonen
  • 400 gr varkenspoelet
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 6 peperkorrels
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 bouillontablet
  • 5 preien
  • zout
  • 1 bekertje yoghurt
  • 4 tomaten

Bereidingswijze

  • Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij (er moet minstens 2 liter vocht zijn; vul zo nodig aan met water) en laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken.
  • Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door.
  • Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep.