Print

Knolselderij en aardappelsoep

Categorie: Soepen
Yield: 6
Auteur: Astrid Veltman

Materials

  • 175 gr knolselderij in dobbelsteentjes
  • 175 gr aardappelen in dobbelsteentjes
  • 8 eetlepels ui fijngehakte
  • 4 eetlepels bleekselderij fijngehakte
  • 2 eetlepels prei fijngehakte
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 2 eetlepels boter
  • 8 1/2 dl kippebouillon of kalfsbouillon
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 laurierbladen
  • 2 losgeklopte eidooiers
  • 3 dl volle melk
  • 1 1/2 dl slagroom
  • zout
  • kappertjes afgegoten en fijngehakt

Bereidingswijze

  • Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter.
  • Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer.
  • Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep.
  • Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast.
  • Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes.

U kunt de soep ook heet opdienen.

  • Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen.