Print

Kip met dragon

Categorie: Gerecht met Kip
Yield: 4
Auteur: Astrid Veltman

Materials

  • 250 gr sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenbouten of -poten
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels dragonblaadjes + 3 hele takjes
  • 1 dl medium dry sherry
  • 1/8 liter crème fraîche

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotten en de knoflook.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip in 2 gedeelten rondom bruin.
  • Neem de kip uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout.
  • Bak de sjalotten al omscheppend 2 minuten in het bakvet.
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.
  • Temper het vuur en leg de kip terug in de pan.
  • Verdeel de dragonblaadjes erover en schenk de sherry erbij.
  • Breng het aan de kook en laat de kip in 50-60 minuten gaar stoven.
  • Keer de kip halverwege de bereidingstijd.
  • Neem de kip uit de pan en verdeel de sjalotten en de knoflook erover.
  • Breng de jus met de crème fraîche aan de kook en schenk hem over de kip.
  • Garneer met de takjes dragon.
  • Lekker met aardappeltjes uit de oven en bloemkool.