Print

Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus

Categorie: Gerecht met Kip, Pasta
Yield: 4
Auteur: Astrid Veltman

Materials

  • 4 eetlepels blanke hazelnoten
  • 400 gr kipgehakt
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 11/2 eetlepel kipkruiden
  • 50 gr boter
  • 1 blik Saus Tomaat-pikant Unox
  • 350 gr witte tagliatelle en/of groene

Bereidingswijze

  • Rooster de noten in een droge koekenpan al roerend lichtbruin, laat ze afkoelen en hak ze een beetje fijn.
  • Vermeng het gehakt met het paneermeel, het ei, de kruiden en de gehakte noten en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom bruin.
  • Voeg de saus toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet ze af.
  • Serveer de saus met de gehaktballetjes en de tagliatelle