Marokkaanse lamschotel
Recept afdrukken

Marokkaanse lamschotel

Categorie: met vlees, Slowcooker
Keuken: Marokko
porties: 4
Auteur: Mimskeuken.nl

ingrediƫnten

  • 700 gram lamsvlees in stukken gesneden schouder of poot
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tomaat blikje
  • 400 gram kikkerwten blikje
  • 1 zoete aardappel gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper & zout

***

  • 75 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
  • maizena

Bereidingswijze

  • Tot aan *** alles in de slowcooker.
  • 8 uur op laag.
  • Daarna de slowcooker op hoog zetten, de maizena aanmaken met wat kookvocht en door de saus roeren, samen met de stukjes abrikoos.
  • Nog een half uurtje doorgaren.