Kipspiesjes
Recept afdrukken

Kipspiesjes

Categorie: Hapjes, met kip, Voorgerecht
porties: 8
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in kleine gelijke stukjes.
  • Meng 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Schep de kip erdoor en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  • Snijd de paprika en ui fijn. Was de sla en snijd in reepjes.
  • Maak de dressing met 2 eetlepels olijfolie, een halve eetlepel honing en een halve eetlepel citroensap.
  • Prik 2 of 3 stukjes kip aan een spiesje en bak de kip goudbruin. Laat daarna de kip afkoelen.
  • Meng de sla met de paprika en ui en voeg de dressing toe.
  • Verdeel de sla over 8 glaasjes en steek er een prikkertje met kip in.