Recept afdrukken

Elleboogsalade

Categorie: Pasta, Salades
Keuken: Nederland
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Nederlands Zuivelbureau

Equipment

ingrediënten

  • 200 g elleboogmacaroni
  • zout
  • 1 blikje champignons van ongeveer 250 g
  • 1 komkommer
  • 300 g jong belegen kaas
  • 1 bekertje sour cream
  • citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • vers gemalen peper
  • 1 theelepel moster

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni in ruim water met zout gaar.
  • Spoel de macaroni in een vergiet onder de koude kraan af en laat hem goed uitlekken.
  • Laat de champignons eveneens uitlekken.
  • Was de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder het zaad.
  • Snijd het vruchtvlees en de kaas in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van sour cream, wat citroensap, suiker, zout, peper en mosterd.
  • Schep alle ingrediënten goed dooreen.

Tips / Opmerkingen

Macaroni komt in de handel in vele soorten en maten.
Gebruik voor salades bij voorkeur de korte elleboogmacaroni, die zich het best leent om met andere ingrediënten te vermengen.
Voor een goede salade is het gebruik van restjes macaroni niet aan te bevelen, want meestal is de macaroni dan al te plakkerig.
Geef deze elleboogsalade als lunchgerecht.