Recept afdrukken

Najaarssalade

Categorie: Salades
Keuken: Nederland
porties: 4
Auteur: Nederlands Zuivelbureau

ingrediënten

  • 3 eetlepels yoghurt
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g belegen Goudse kaas
  • 150 g ham
  • 2 appelen
  • 4 augurken

Bereidingswijze

  • Vermeng de yoghurt met citroensap, suiker, zout en peper.
  • Snipper de gepelde ui.
  • Ontdoe de gewassen stengels bleekselderij van de draden en snijd ze in dunne ringen.
  • Snijd de kaas, de ham en de schoongemaakte appelen in blokjes en de augurken in plakjes.
  • Schep alle ingrediënten goed door de saus.

Tips / Opmerkingen

Deze frisse salade met ham, kaas en appelen krijgt een extra accent door de knapperige bleekselderij.
Geef deze salade bij de lunch met geroosterd brood of even in de oven opgewarmd stokbrood. De jonge binnenste stengels van de bleekselderijstruik-en met hun fijne geur en prikkelend aroma kunnen in allerlei salades worden gebruikt, maar zijn ook geschikt om gevuld met romige Mon Chou of Cessibon als hapje bij de borrel te worden gegeven.