Wrap met gerookte ham en cranberryroom

      Reacties uitgeschakeld voor Wrap met gerookte ham en cranberryroom
Print

Wrap met gerookte ham en cranberryroom

Categorie Gerecht met vlees, Tortilla's
Keyword Kerst
porties 8 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 gram verse roomkaas
  • 4 eetlepels cranberrycompote (pot a 350 gram)
  • eetlepels balsamicoazijn
  • zout
  • peper
  • 1 zak radijsjes
  • 4 wraptortilla's
  • 100 gram jonge bladsla
  • 200 gram Jambon d'Ardenne

Hoe maak ik het klaar:

  • Roomkaas mengen met compote, op smaak brengen met azijn, zout en peper.
  • Radijs schoonmaken en in plakjes snijden. 
  • Wraps volgens gebruiksaanwijzing kort verwarmen. 
  • Wraps een voor een bereiden met telkens kwart van ingrediënten: op 2 cm van onderkant wraptortilla laagje sla leggen, aan zijkanten ook ca. 2 cm vrijhouden.
  • Roomkaas over sla verdelen, beleggen met plakjes radijs en ham. 
  • Bestrooien met zout en peper. 
  • Zijkanten van wrap over vulling klappen, onderkant over vulling vouwen en tortilla strak tot wrap oprollen.
  • Uit bakpapier vierkanten van ca. 30 x 30 cm knippen.
  • Wraps hierin strak oprollen en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Uit cadeaufolie 4 grote vellen knippen. 
  • Wraps uit koelkast nemen en elk onderaan in midden van folievel leggen.
  • Folie strak oprollen, uiteinde vastzetten met plakband.
  • Folie vlak naast wrap samenknijpen en omdraaien, zodat rolletjes eruit komen te zien als 'christmas crackers'.
  • Draai vastzetten met plakband.
  • Wraps op dienblad of schaal op buffet zetten. 
  • Voor serveren wraps halveren, uiteinde van folie iets omvouwen zodat wrap uit de hand te eten is.