Yiouvetsi I

      Reacties uitgeschakeld voor Yiouvetsi I

 

Yiouvetsi I

lamsvlees uit de oven met macaroni
Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Ovenschotel/ Pasta
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg lamsschouder of lamspoot
  • 750 gr tomaat
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • zout (peper)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr macaroni
  • 1 theelepel oregano
  • 60 gr kefalotiri ( of Parmezaanse kaas)

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de knoflook in kleine reepjes. Maak sneden in het vlees en stop hierin de knoflookreepjes.
  • Wrijf het vlees in met een mengsel van citroensap, olie, zout en peper en bak het in de braadslee in de oven in 1 uur gaar (stand 4).
  • Smelt de boter in een braadpan, doe tomaten, zout, peper en suiker erbij en laat dit 10 minuten zacht sudderen.
  • Doe 5 dl kokend water bij de saus en kook de macaroni hier 10 minuten in.
  • Roer de macaroni regelmatig door om vastkleven te voorkomen.
  • Haal het vlees uit de oven en keer het om.
  • Schep de macaroni met de saus over het vlees en laat het geheel zolang in de oven tot zich een korstje over de macaroni heeft gevormd.
  • Serveer het met de kaas erover heen gestrooid.

Tips / Opmerking

Dit gerecht wordt oorspronkelijk klaargemaakt in een ronde aardewerken schaal, een yiouvetsi, waaraan het zijn naam ontleent. Het kan echter even goed bereid worden in een braadslee.