Yoghurt komkommersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Yoghurt komkommersoep

 

Yoghurt komkommersoep

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 komkommer
  • 5 dl yoghurt
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 1 koffielepel gehakte bieslook
  • 1 koffielepel gehakte dragon
  • 4 zure augurkjes
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de pitten.
  2. Rasp hem fijn en roer het sap en de moes door de yoghurt.
  3. Breng op smaak met de dragonazijn, gehakte bieslook, dragon en peper en zout.
  4. Laat dit in de koelkast goed koud worden.
  5. Hak de augurkjes fijn.
  6. Haal de soep vlak voor het opdienen uit de koelkast en roer er de fijngesnipperde augurkjes en de helft van de garnalen door.

  7. Verdeel de soep over de schaaltjes en strooi er de rest van de garnalen

Tips / Opmerkingen

Serveer deze yoghurtsoep met grissini (Italiaanse soepstengels).