Yoghurt komkommersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Yoghurt komkommersoep

 

Yoghurt komkommersoep

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 5 dl yoghurt
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 1 koffielepel gehakte bieslook
  • 1 koffielepel gehakte dragon
  • 4 zure augurkjes
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de pitten.
  • Rasp hem fijn en roer het sap en de moes door de yoghurt.
  • Breng op smaak met de dragonazijn, gehakte bieslook, dragon en peper en zout.
  • Laat dit in de koelkast goed koud worden.
  • Hak de augurkjes fijn.
  • Haal de soep vlak voor het opdienen uit de koelkast en roer er de fijngesnipperde augurkjes en de helft van de garnalen door.
  • Verdeel de soep over de schaaltjes en strooi er de rest van de garnalen

Tips / Opmerkingen

Serveer deze yoghurtsoep met grissini (Italiaanse soepstengels).