Yoghurtpudding met aardbeien en honing

      Geen reacties op Yoghurtpudding met aardbeien en honing

 

Print

Yoghurtpudding met aardbeien en honing

Categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • blaadje gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • dl Griekse yoghurt
  • 6 eetlepels Langnese Bee Easy honing,
  • 1 scharreleiwit
  • eetlepel sinaasappelsap
  • 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes
  • 4 toefjes munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de gelatine in ruim koud water. 
  • Breng 2 eetlepels water aan de kook en los de uitgeknepen gelatine er in op. 
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. 
  • Roer de yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk er al roerend het gelatinemengsel bij. 
  • Klop het eiwit stijf. 
  • Spatel de slagroom en het eiwit door de yoghurt en verdeel het mengsel over 4 kleine met koud water omgespoelde puddingvormpjes (inh. 1½ dl). 
  • Laat ze in ca. 2½ uur opstijven. 
  • Verwarm de rest van de honing met het sinaasappelsap en schep er de aardbeien door. 
  • Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. 
  • Stort de puddinkjes elk op een bordje en schep de compote erover. 
  • Garneer met een toefje munt.