Yoghurtpudding met aardbeien en honing
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 5½ blaadje gelatine
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2½ dl Griekse yoghurt
- 6 eetlepels Langnese Bee Easy honing,
- 1 scharreleiwit
- 1½ eetlepel sinaasappelsap
- 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes
- 4 toefjes munt
Hoe maak ik het klaar?
-
Week de gelatine in ruim koud water.
-
Breng 2 eetlepels water aan de kook en los de uitgeknepen gelatine er in op.
-
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
-
Roer de yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk er al roerend het gelatinemengsel bij.
-
Klop het eiwit stijf.
-
Spatel de slagroom en het eiwit door de yoghurt en verdeel het mengsel over 4 kleine met koud water omgespoelde puddingvormpjes (inh. 1½ dl).
-
Laat ze in ca. 2½ uur opstijven.
-
Verwarm de rest van de honing met het sinaasappelsap en schep er de aardbeien door.
-
Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen.
-
Stort de puddinkjes elk op een bordje en schep de compote erover.
-
Garneer met een toefje munt.