Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

      Geen reacties op Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

 

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Extra info Kerst
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4
Calorieën 500 kcal

Wat gaat er in?

  • 20 g rucola
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

Keukenspullen

  1. staafmixer met hoge beker
    vershoudfolie
    portioneerring Ø 7 cm

  2. Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
  3. Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  4. Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
  5. Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.

Recept Video

Tips / Opmerkingen

Bewaartip:

Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.

Voedingsfeiten
Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie
Hoeveelheid per portie
Calorieën 500 Calorieën van vet 396
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 44g 68%
Verzadigd vet 10g 50%
Zout 640mg 27%
Totaal koolhydraten 2g 1%
Eiwit 24g 48%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.