Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

      Geen reacties op Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

 

Zalmtartaar met rucola olie

Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.
Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
Keyword: Kerst
Voorbereidingstijd: 15 minuten
porties: 4
Calorieën: 500

ingrediënten

  • 20 g rucola
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Bereidingswijze

Keukenspullen

  • staafmixer met hoge beker
    vershoudfolie
    portioneerring Ø 7 cm
  • Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  • Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
  • Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.

Video

Tips / Opmerkingen

Bewaartip:
Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.

Nutrition

Calorieën: 500kcal | Carbohydrates: 2g | Eiwit: 24g | Fat: 44g | Verzadigd vet: 10g | Zout: 640mg