Zalm fluweelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Zalm fluweelsoep

 

Zalm fluweelsoep

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr verse zalm (filet)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 1/2 dl visbouillon
  • boter
  • zout
  • 1 appels (Golden Delicious of Jonagold)
  • 1 ui
  • 1 koffielepel milde kerriepoeder
  • 30 gr bloem
  • 2 ei
  • 1/4 liter room
  • 1/4 bosje kervel

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder de overtollige zalmgraatjes met een tangetje of een pincetje en snijd de zalm in blokjes van 1 1/2 cm.
  • Smelt in een lage platte pan een klontje boter en voeg er de zalmblokjes, 1 dl witte wijn en 2 dl visbouillon bij.
  • Breng dit mengsel aan de kook (laat niet doorkoken, maar alleen pocheren).
  • Kruid met wat zout en laat de zalmblokjes in deze jus rusten.
  • Schil de appel, snijd het klokhuis weg en snipper hem fijn, zonder te hakken.
  • Snipper ook de ui fijn en stoof hem op laag vuur in een klontje boter, maar laat niet kleuren.
  • Voeg er de gesnipperde appel bij en let erop dat deze niet bruin wordt.
  • Bestrooi alles met 1/2 koffielepel kerriepoeder.
  • Meng de bloem erbij en laat die wat drogen.
  • Voeg al roerend de rest van de wijn en de visbouillon toe en kook alles op matig vuur op.
  • Laat nog ± 15 minuten doorkoken, roer af en toe en controleer de smaak.
  • Als u een sterkere smaak wenst, kunt u nog wat kerriepoeder toevoegen.
  • Mix de soep fijn en zeef haar.
  • Vermeng de room met de eierdooiers en haal deze 'liaison' door de soep.
  • Warm de zalmblokjes even op en schik 3/4 ervan in diepe borden.
  • Doe de zalmbouillon bij de soep en serveer de soep op de zalmblokjes, maar zorg ervoor dat deze nog zichtbaar blijven.
  • Werk de randen van de borden met enkele plukjes verse kervel af.
  • Dien de rest van de soep op in een mooie soepterrine, gegarneerd met de rest van de zalmblokjes..