Zalm, krieltjes en sperziebonen

      Geen reacties op Zalm, krieltjes en sperziebonen

 

Zalm, krieltjes en sperziebonen

Dit recept was op vrijdag 24 juli 2015 te zien in het tv-programma Wie Doet De Afwas.

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 sjalotjes
  • Olijfolie
  • 4 zalmmoten á 150 g
  • 50 g boter
  • 250 g voorgekookte krieltjes met schil
  • 800 g sperziebonen
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el zeezout
  • Extra nodig:
  • ovenschaal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 ◦C.
  2. Pel de sjalotten, halveer en snijd in halve ringen.
  3. Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de zalmmoten, bestrooi met de gesneden sjalotten.
  4. Bak de zalm in circa 15 minuten gaar.
  5. Verhit de boter in een hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en gaar.
  6. Maak de sperziebonen schoon.
  7. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar.
  8. Serveer de zalm met de krieltjes en sperziebonen.
  9. Bestrooi de zalm met gedroogde tijm en een beetje zeezout.

Additionele bereidingstips van het Miele-kookteam:

  1. Stoomoven-bezitters kunnen de zalmmoten 3 á 4 minuten op 85 °C stomen.
  2. Hierdoor zal de zalm tijdens het bakproces in de oven zijn sappigheid behouden.
  3. De sperzieboontjes kunnen 6 minuten in de stoomoven worden gegaard op 100 °C.
  4. Het is ook erg lekker om tijdens het bakproces van de zalm en de sjalotjes wat verse tijmblaadjes toe te voegen.
  5. Nog lekkerder dan gedroogde tijm!