Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

Recept categorie Gerecht met vis, Hartige taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 100 gram verse roomkaas met bieslook
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar?

  1. Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. 

  2. Oven voorverwarmen op 200 ºC. 

  3. Werkvlak bestuiven met bloem. 

  4. Helft van deegplakjes op elkaar leggen en samen uitrollen tot rechthoekige lap van 30 x 20 cm. 

  5. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met vork enkele gaatjes erin prikken.

  6. Rest van deeg uitrollen tot lap van zelfde grootte. 

  7. Zalm aan beide kanten bestrooien met zout en peper. 

  8. Bovenkant bestrijken met roomkaas en in midden van deeglap leggen, zodat randen vrijblijven. 

  9. Ei loskloppen met 1 el water en deegrand hiermee bestrijken. 

  10. In tweede deeglap aantal inkepingen maken. 

  11. Deeglap over zalm leggen en randen stevig aandrukken. 

  12. Deegpakket met ei bestrijken. 

  13. Bakplaat één richel onder midden in oven schuiven en zalmtaart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. 

  14. Lekker met Hollandse roerbakmix

Tips / Opmerkingen

Tip: U kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over 4 plakjes bladerdeeg. Dek af met 4 ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 minuten gaar.

Wijnadvies: Viré Classé