Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak bladerdeeg ((diepvries) )
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram zalm (in 2 gelijke stukken)
  • 100 gram roomkaas
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. 
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC. 
  • Werkvlak bestuiven met bloem. 
  • Helft van deegplakjes op elkaar leggen en samen uitrollen tot rechthoekige lap van 30 x 20 cm. 
  • Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met vork enkele gaatjes erin prikken.
  • Rest van deeg uitrollen tot lap van zelfde grootte. 
  • Zalm aan beide kanten bestrooien met zout en peper. 
  • Bovenkant bestrijken met roomkaas en in midden van deeglap leggen, zodat randen vrijblijven. 
  • Ei loskloppen met 1 el water en deegrand hiermee bestrijken. 
  • In tweede deeglap aantal inkepingen maken. 
  • Deeglap over zalm leggen en randen stevig aandrukken. 
  • Deegpakket met ei bestrijken. 
  • Bakplaat één richel onder midden in oven schuiven en zalmtaart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. 
  • Lekker met Hollandse roerbakmix

Tips / Opmerking

Tip: U kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over 4 plakjes bladerdeeg. Dek af met 4 ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 minuten gaar.
Wijnadvies: Viré Classé