Zalm met komkommerparels

      Geen reacties op Zalm met komkommerparels

 

Zalm met komkommerparels

Zalm met komkommerparels

Print Pin
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 6
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 300 gram zalmplakjes niet gerookt
  • Komkommer
  • 0.5 kopje witte azijn
  • Poedersuiker
  • Crème fraïche klein bekertje
  • Vanille gelei

Bereidingswijze

  • Los de poedersuiker op in de witte azijn. Voeg suiker toe, totdat een frisse zoetzure smaak is ontstaan.
  • Schil de komkommer en draai er met de kleinste meloenboor kleine parels van. Doe ze in de azijn en laat ze een tijdje marineren. Doe ze in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Snijd de zalmplakjes recht en maak er twaalf gelijke rolletjes van.
  • Breng de crème fraîche op smaak met een snufje zout.

Serveren:

  • Verdeel de zalmrolletjes over de zes bordjes.
  • Leg er met een koffielepel een bolletje crème fraîche naast en trek een streep met de bolle kant van de lepel.
  • Druppel hierop wat van de vanille gelei.
  • Leg de komkommerparels om het gerechtje heen.

Bereidingstips

  • Maak voor een mooi, culinair tintje roosjes van de zalm:
  • Snijd een reepje zalm van ½ cm dik en 10 cm lang (hoe langer de reep zalm, hoe voller de roos).
  • Rol de reep dan vanaf de uiteinden om uw vingers tot een cilinder op, totdat zich een rozenhart vormt.
  • Doordat zalm op zichzelf al plakkerig is, hoeft u de roos aan de onderkant alleen maar iets dicht te knijpen.
  • Rol de strook dan verder op voor het vormen van de buitenste blaadjes.
  • Plooi hem om het `rozenhart` heen en buig de buitenste randjes voorzichtig iets om, zodat ze op bloemblaadjes lijken.
  • Druk de onderkant voorzichtig aan, zodat de roos haar vorm behoudt.
  • Plooi met een cocktailprikker de rand hier en daar ietsje bij, zodat de roos uit verschillende blaadjes lijkt te bestaan.