Zalm-venkelstamppot met rouille

      Reacties uitgeschakeld voor Zalm-venkelstamppot met rouille

Zalm-venkelstamppot met rouille

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • peper
  • 2 venkelknollen in repen
  • 40 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 blikjes zalm (inh. 245 gr) uitgelekt

Voor de rouille:

  • 1 rode paprika ontvelde, in blokjes
  • 3 eetlepels droog broodkruim
  • 2 eidooiers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook.
  2. Voeg in delen de olie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat.
  3. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  4. Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
  5. Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn.
  6. Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper.

  7. Serveer de rouille erbij.