Zalm-venkelstamppot met rouille

      Reacties uitgeschakeld voor Zalm-venkelstamppot met rouille
Print

Zalm-venkelstamppot met rouille

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • peper
  • 2 venkelknollen in repen
  • 40 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 blikjes zalm (inh. 245 gr) uitgelekt

Voor de rouille:

  • 1 rode paprika ontvelde, in blokjes
  • 3 eetlepels droog broodkruim
  • 2 eidooiers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook.
  • Voeg in delen de olie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
  • Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn.
  • Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rouille erbij.