Zalmfilet … la minute met beurre blanc

      Geen reacties op Zalmfilet … la minute met beurre blanc

 

Zalmfilet … la minute met beurre blanc

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1,5 dl witte wijn
  • 2 sjalot (fijngehakt)
  • 250 gr boter (koude in blokjes)
  • zout
  • 400 gr zalm (met vel)
  • peper & zout
  • 1 dl azijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 dl olijfolie
  • 8 kleine krieltjes (in de schil)
  • 75 gr gemengde groene salade
  • citroen

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • Wijn met sjalotjes aan de kook brengen.
  • Tot 1/4 laten inkoken.
  • Zeven. Blokjes boter erdoor kloppen.
  • Beurre blanc au bain-marie warm houden.
  • In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien.
  • Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien.
  • Met velkant op zeezout leggen.
  • Afgedekt koel wegzetten.
  • Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 230 èC.
  • Krieltjes in ñ 10 minuten gaar koken.
  • Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet ros‚ blijven).
  • Vel verwijderen.
  • In repen snijden.
  • Vinaigrette door sla mengen.

LAATSTE HAND:

  • Op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken.
  • Beurre blanc erover schenken.
  • Rest er apart bij geven