Zalmfilet … la minute met beurre blanc

      Geen reacties op Zalmfilet … la minute met beurre blanc

 

Zalmfilet … la minute met beurre blanc


Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1,5 dl witte wijn
  • 2 sjalot fijngehakt
  • 250 gr boter koude in blokjes
  • grof zeezout
  • 400 gr zalmfilet met vel
  • zout en peper
  • 1 dl sherryazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 dl olijfolie
  • 8 kleine krieltjes in de schil
  • 75 gr gemengde groene salade
  • schijfjes citroen

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. Wijn met sjalotjes aan de kook brengen.
  2. Tot 1/4 laten inkoken.
  3. Zeven. Blokjes boter erdoor kloppen.
  4. Beurre blanc au bain-marie warm houden.
  5. In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien.
  6. Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien.
  7. Met velkant op zeezout leggen.
  8. Afgedekt koel wegzetten.
  9. Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper.

BEREIDEN:

  1. Oven voorverwarmen op 230 èC.
  2. Krieltjes in ñ 10 minuten gaar koken.
  3. Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet ros‚ blijven).
  4. Vel verwijderen.
  5. In repen snijden.
  6. Vinaigrette door sla mengen.

LAATSTE HAND:

  1. Op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken.
  2. Beurre blanc erover schenken.
  3. Rest er apart bij geven