Zalmsoep met ei

      Reacties uitgeschakeld voor Zalmsoep met ei

Zalmsoep met ei

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 blikje tomatencrèmesoep
  • 1 ui
  • boter
  • 1 blikje zalm
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 crème fraîche
  • 2 eetlepels sherry
  • dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing en breng hem aan de kook.
  2. Snipper de ui en fruit hem zachtjes in wat boter.
  3. Ontdoe de zalm van velletjes en graten, wrijf hem fijn en doe hem bij de ui.
  4. Roer even goed.
  5. Hak 2 eieren fijn, wrijf ze door een zeef en roer ze bij de zalm.
  6. Roer de crème fraîche erbij en roer dit mengsel bij de tomatensoep.
  7. Verwarm de soep al roerend, maar laat hem niet koken.
  8. Breng op smaak met de sherry en wat dille.
  9. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met plakjes van het achtergehouden ei.