Zalmsoep met ei

      Reacties uitgeschakeld voor Zalmsoep met ei

Zalmsoep met ei

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 blikje tomatensoep
  • 1 ui
  • boter
  • 1 blikje zalm
  • 3 hardgekookte ei
  • 1 crême fraiche
  • 2 eetlepels sherry
  • dille

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing en breng hem aan de kook.
  • Snipper de ui en fruit hem zachtjes in wat boter.
  • Ontdoe de zalm van velletjes en graten, wrijf hem fijn en doe hem bij de ui.
  • Roer even goed.
  • Hak 2 eieren fijn, wrijf ze door een zeef en roer ze bij de zalm.
  • Roer de crème fraîche erbij en roer dit mengsel bij de tomatensoep.
  • Verwarm de soep al roerend, maar laat hem niet koken.
  • Breng op smaak met de sherry en wat dille.
  • Verdeel de soep over diepe borden en garneer met plakjes van het achtergehouden ei.