Zalmspiesen met teriyakimarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Zalmspiesen met teriyakimarinade

Zalmspiesen met teriyakimarinade

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ciabattabrood
  • 1 courgette
  • 450 gram zalmhaas
  • 8 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade & Sauce (fles à 250 ml)
  • 2 tomaten
  • 200 gram gemengde sla
  • 4 eetlepels sladressing knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 8 satéprikkers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af.

  2. Maak de corgette schoon en snij in 16 plakken.

  3. Snij de zalm in 16 stukken.

  4. Marineer de zalm en courgette 10 minuten in de teriyaki saus.

  5. Rij ze daarna aan de satéprikkers.

  6. Snij de tomaten in partjes en meng met de sla en dressing.

  7. Verhit een grillpan.

  8. Bestrijk de spiessen dun met olie en grill ze in 8 minuten gaar.

  9. Serveer de zalm met de salade en brood.

Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés