Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 gram zalm (in stukken)
  • ½ prei (in dunne ringen)
  • ½ sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • ½ winterpeen (in blokjes)
  • 1 stengel bleekselderij (in blokjes)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 gram rijst

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Verhit de zonnebloemolie in een ovenvaste pan.
  • Bak de prei, sjalot, winterpeen en bleekselderij op een matig vuur ca. 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en suiker toe en leg de zalm op de groenten.
  • Bestrooi met zout en epepr.
  • Schenk de sojasaus en 2 eetlepels water er over en zet de pan afgedekt ca. 15 minuten in de oven.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de zalm met de groenten op de rijst.

Tips / Opmerking

Serveertip: lekker met roergebakken paksoi
Wijnadvies: Santa Julia Syrah Rosé