Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

Zalmstoofpot met zilvervliesrijst

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram verse zalm in stukken
  • ½ prei in dunne ringen
  • ½ sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • ½ winterpeen in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 gram zilvervliesrijst

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een ovenvaste pan.

  3. Bak de prei, sjalot, winterpeen en bleekselderij op een matig vuur ca. 5 minuten.

  4. Voeg de knoflook en suiker toe en leg de zalm op de groenten.

  5. Bestrooi met zout en epepr.

  6. Schenk de sojasaus en 2 eetlepels water er over en zet de pan afgedekt ca. 15 minuten in de oven.

  7. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

  8. Serveer de zalm met de groenten op de rijst.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: lekker met roergebakken paksoi

Wijnadvies: Santa Julia Syrah Rosé