Zarzuela

      Reacties uitgeschakeld voor Zarzuela

Zarzuela

Recept categorie Gerecht met vis, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 4 el amandelpoeder te koop bij speciaalzaak, anders zelf amandelen malen)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 8 à 12 grote rauwe gamba's
  • 3 à 4 ansjovisjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el visbouillon
  • 1/2 kg mosselen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode paprika
  • peper en zout
  • 4 plakken serranoham
  • tijm
  • laurier
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • 600 gr verse kabeljauw
  • 3,5 dl witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de ui en paprika in grote ringen. Ontvel de tomaten en snijd in grote stukken. Snijd de knoflook in fijne schijfjes.
  2. Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Doe alle groente en de ansjovis in de pan (de ansjovis smelt vanzelf). Bak de serranoham krokant.
  3. Doe de tijm en laurier erbij en laat een 5-tal minuten stoven. Zet alles onder met witte wijn en voeg de tomatenpuree en visbouillon toe. Verwarm het tot het kookt.
  4. Bak de serranoham krokant.
  5. Voeg de mosselen toe en kruid met cayennepeper en zout. Voeg de gamba’s toe. Strooi daarna de amandelpoeder in de pan.
  6. Snij de kabeljauw in grote stukken en kruid met peper en zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg vers gehakte peterselie en serranoham toe.
  7. Serveer met turks brood (pide): even in de oven en dan dippen maar!