Zeebaars Italiaanse stijl

      Geen reacties op Zeebaars Italiaanse stijl

 

Zeebaars Italiaanse stijl

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 2
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 zeebaarzen elk 120 g
  • 2 pomodori
  • 8 grote blaadjes basilicum
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel zwarte peper vers gemalen

Hoe maak ik het klaar?

Sous-vide koken

  1. Bestrooi de zeebaarzen aan beide kanten met zout en peper. Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze op de vis.
  2. Leg de basilicumblaadjes erop. Voeg nogmaals zout en peper toe. Doe het geheel in de vacuümzak en vacumeer de inhoud. Instellingen vacumeerlade:
  3. Zak vacumeren Vacumeerstand 3
  4. Tip: heeft u geen vacumeerlade? Vraag het uw viswinkel als u de vis koopt!
  5. Bereid de zeebaarzen. Instellingen stoomoven:
  6. Temperatuur: 52 °C
  7. Duur: 25 minuten
  8. Niveau rooster: 2e van onderen
  9. Haal de vis uit de vacuümzak en serveer deze op een saladebedje of met witbrood.

Bereidingstips

  1. Bak de huidkant van de vis eventueel heel kort aan in een hete pan