Zeebaarspapillot

      Geen reacties op Zeebaarspapillot

Zeebaarspapillot

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 zeebaarsfilets à 120 gram, geschubd
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram winterpeen
  • 100 gram wit van prei
  • 100 gram venkel fijngesneden
  • 120 gram boter
  • Peper uit de molen
  • Zeezout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de winterpeen en snijd hem met de prei in julienne (fijne reepjes).
  2. Neem 4 vellen vetvrij papier.
  3. Verdeel de groente in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groente een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
  4. Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn.
  6. Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
  7. Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  8. Functie: Stomen 85 ºC, gedurende 12 minuten
  9. Leg de papillotten op borden. Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.

Tips / Opmerkingen

U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.