Zeebaarspapillot

      Geen reacties op Zeebaarspapillot

Zeebaarspapillot

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 zeebaars (à 120 gram, geschubd)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram winterpeen
  • 100 gram prei
  • 100 gram venkel (fijngesneden)
  • 120 gram boter
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de winterpeen en snijd hem met de prei in julienne (fijne reepjes).
  • Neem 4 vellen vetvrij papier.
  • Verdeel de groente in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groente een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
  • Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
  • Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn.
  • Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
  • Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen 85 ºC, gedurende 12 minuten
  • Leg de papillotten op borden. Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.

Tips / Opmerking

U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.