Zeeduivelkoteletjes met druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivelkoteletjes met druiven

Zeeduivelkoteletjes met druiven

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 prei
  • zout
  • 1 bosje dille
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels ouzo
  • 2 theelepels honing
  • peper
  • 700 gr zeeduivelkoteletjes
  • 800 gr ontpitte druiven (bijvoorbeeld in blik)

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de prei, snijd de stengels in 4 gelijke stukken, kook die in ruim gezouten water gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Was de dilleblaadjes en schud ze droog.
  • Doe het citroensap, 2 eetlepels ouzo en de honing in een pan en dit breng aan de kook.
  • Kruid met peper en zout en leg er de vis in.
  • Kruid de vis met peper en zout en laat die 10 minuten onder deksel garen, waarbij u hem wel even omdraait.
  • Haal de vis uit de pan.
  • Leg de uitgelekte druiven en de preistengels even in de saus, meng er de rest van de ouzo door en kruid nogmaals met peper en zout.
  • Verdeel de vis en de saus over de borden, bestrooi met de dille en geef er rijst bij.