Zeeduivelkoteletjes met druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Zeeduivelkoteletjes met druiven

Zeeduivelkoteletjes met druiven

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 preistengels
  • zout
  • 1 bosje dille
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels ouzo
  • 2 theelepels honing
  • peper
  • 700 gr zeeduivelkoteletjes
  • 800 gr ontpitte druiven bijvoorbeeld in blik

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de prei, snijd de stengels in 4 gelijke stukken, kook die in ruim gezouten water gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.

  2. Was de dilleblaadjes en schud ze droog.
  3. Doe het citroensap, 2 eetlepels ouzo en de honing in een pan en dit breng aan de kook.

  4. Kruid met peper en zout en leg er de vis in.
  5. Kruid de vis met peper en zout en laat die 10 minuten onder deksel garen, waarbij u hem wel even omdraait.

  6. Haal de vis uit de pan.
  7. Leg de uitgelekte druiven en de preistengels even in de saus, meng er de rest van de ouzo door en kruid nogmaals met peper en zout.

  8. Verdeel de vis en de saus over de borden, bestrooi met de dille en geef er rijst bij.