Zeevruchtentaart

      Geen reacties op Zeevruchtentaart

 

Zeevruchtentaart

Recept categorie Gerecht met vis, Hartige taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr mosselen gekookt
  • 500 gr Sint Jacobsschelpen
  • 150 gr grote garnalen
  • 250 gr bloem
  • 175 gr roomboter
  • 1 snufje zout
  • 4 el water
  • 1/8 liter bouillon
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid het taartdeeg van 225 gr bloem, 150 gr roomboter, zout en water.
  2. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Gebruik het resterende bloem en de roomboter voor een lichte roux, blus
  4. met de bouillon en laat alles even opkoken.
  5. Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
  6. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm. Prik het met
  7. een vork herhaaldelijk in en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven
  8. bij een temperatuur van 220ø lichtgeel.
  9. Verdeel de mosselen, de Sint Jacobsschelpen en de garnalen over de taart.
  10. Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
  11. Giet de roux erover en zet de taart nog 10 minuten in de oven.
  12. Bestrooi ze met de gehakte peterselie en dien het gerecht onmiddellijk
  13. op.