Zeevruchtentaart

      Geen reacties op Zeevruchtentaart

 

Zeevruchtentaart

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr mosselen (gekookt)
  • 500 gr Sint Jacobsschelpen
  • 150 gr grote garnalen
  • 250 gr bloem
  • 175 gr roomboter
  • 1 snufje zout
  • 4 el water
  • 1/8 liter bouillon
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid het taartdeeg van 225 gr bloem, 150 gr roomboter, zout en water.
  • Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
  • Gebruik het resterende bloem en de roomboter voor een lichte roux, blus
  • met de bouillon en laat alles even opkoken.
  • Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
  • Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm. Prik het met
  • een vork herhaaldelijk in en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • bij een temperatuur van 220ø lichtgeel.
  • Verdeel de mosselen, de Sint Jacobsschelpen en de garnalen over de taart.
  • Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
  • Giet de roux erover en zet de taart nog 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi ze met de gehakte peterselie en dien het gerecht onmiddellijk
  • op.