Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

 

Print

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 460kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 1 grote zoete aardappel bataat
  • 3 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram tofu
  • chilipoeder
  • 1 struikje andijvie 300 gram
  • 100 ml halfvolle melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  • Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
  • Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  • Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
  • Voeg de tofureepjes toe en bak ze mee.
  • Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  • Meng er de uien met tofu en de andijvie door.
  • Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.

Tips / Opmerkingen

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met koriander, nootmuskaat en peterselie.

Nutrition

Calorieën: 460kcal | Carbohydrates: 60g | Eiwit: 15g | Fat: 15g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 0.3mg | Fiber: 10g | Suiker: 20g