Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

      Geen reacties op Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

 

Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 2-3 el aardbeienjam
  • 2 el water
  • 300 g aardbeien gehalveerd
  • paar takjes verse munt ter garnering

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  2. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  3. Prik met een vork wat gaatjes in het pizzadeeg en bak de bodem onderin de oven in 20 min. goudbruin en krokant.
  4. De mascarpone, room, het vanillemerg en de suiker in een kom mixen tot een glanzende, romige massa.
  5. De pizzabodem bestrijken met de crème als deze afgekoeld is.
  6. De jam met het water verwarmen in een steelpannetje en de aardbeien bestrijken met deze siroop.
  7. De aardbeien over de pizza verdelen en nog wat siroop erover druppen.
  8. Met de blaadjes munt garneren.
  9. De pizza in de 'gewenste' vorm snijden en serveren.