Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

      Geen reacties op Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

 

Zoete aardbeien pizza met mascarpone en aardbeienjam

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 2-3 el aardbeienjam
  • 2 el water
  • 300 g aardbeien gehalveerd
  • paar takjes verse munt ter garnering

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  • Prik met een vork wat gaatjes in het pizzadeeg en bak de bodem onderin de oven in 20 min. goudbruin en krokant.
  • De mascarpone, room, het vanillemerg en de suiker in een kom mixen tot een glanzende, romige massa.
  • De pizzabodem bestrijken met de crème als deze afgekoeld is.
  • De jam met het water verwarmen in een steelpannetje en de aardbeien bestrijken met deze siroop.
  • De aardbeien over de pizza verdelen en nog wat siroop erover druppen.
  • Met de blaadjes munt garneren.
  • De pizza in de 'gewenste' vorm snijden en serveren.