Zoete appelgalette met pistache

      Geen reacties op Zoete appelgalette met pistache

 

Zoete appelgalette met pistache

Zoete appelgalette met pistache

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 Uur 5 minuten
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de melk met de puddingpoeder en de suiker volgens de instructies op de verpakking tot een pudding en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis en leg deze apart. Snijd de kwartjes dan in dunne plakjes.
  • Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk met de pudding, laat ongeveer 4 cm aan de rand vrij. Verdeel de appelschijfjes in een cirkel over de pudding en vouw de uitstekende rand over de vulling.
  • Bak in ongeveer 40 min. in het midden van de oven af.
  • Kook het klokhuis met appelsap, vanillesuiker en kaneel ongeveer 5 min. tot een siroop. Bestrijk de nog warme galette ermee en bestrooi met gehakte pistachenoten.

Tips / Opmerking

Als je de galette liever vegan maakt kun je appelsap gebruiken in plaats van melk voor de pudding