Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

      Geen reacties op Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

 

Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

Recept printen Pin
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij/ Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Ca. 250 g vers fruit van het seizoen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g . slagroom
  • 1 citroen (liefts bio, voor het sap en de geraspte schil)
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
  • Oven op 210⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
  • Mascarpone, poedersuiker en slagroom mengen en in een spuitzak enkele minuten in de koelkast leggen.
  • Het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken snijden (omdat er voor elke bladerdeegbodem ook een bladerdeegdeksel gebakken wordt).
  • Bladerdeeg met ei bestrijken en in de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.
  • De afgebakken driehoeken af laten koelen. Met de spuitzak de vulling op de bladerdeegbodem spuiten, met fruit decoreren en het bladerdeegdeksel erop leggen.

Tips / Opmerking

door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje. Met een chocolade- of suikerglazuur op het bladerdeeg, wordt het gerechtje een echte eyecatcher!