Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

      Geen reacties op Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

 

Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • Ca. 250 g vers fruit van het seizoen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g . slagroom
  • 1 citroen liefts bio, voor het sap en de geraspte schil
  • 1 ei om te bestrijken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
  2. Oven op 210⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
  3. Mascarpone, poedersuiker en slagroom mengen en in een spuitzak enkele minuten in de koelkast leggen.
  4. Het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken snijden (omdat er voor elke bladerdeegbodem ook een bladerdeegdeksel gebakken wordt).
  5. Bladerdeeg met ei bestrijken en in de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.
  6. De afgebakken driehoeken af laten koelen. Met de spuitzak de vulling op de bladerdeegbodem spuiten, met fruit decoreren en het bladerdeegdeksel erop leggen.

Tips / Opmerkingen

door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje. Met een chocolade- of suikerglazuur op het bladerdeeg, wordt het gerechtje een echte eyecatcher!