Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

      Geen reacties op Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

Recept categorie Brood, Broodjes
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 325 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 eiwit

Om te garneren:

  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels maandzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de bloem met de bakpoeder in een ruime kom.
  2. Voeg kwark, melk, olie, suiker, zout en eiwit toe en kneed het met de handmixer met kneedhaken snel tot een glad deeg.
  3. Meng het deeg niet te lang, want het moet kleverig blijven.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.
  5. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze tot ca. 18 cm lange rollen.
  6. Rol de uiteinden wat dunner uit, vorm ze tot halve maantjes en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.
  7. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
  8. Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de broodjes hiermee.
  9. Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad.
  10. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin en gaar.
  11. Laat de broodjes op het rooster afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Stand:

Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Stoomstoot (indien mogelijk): 1 handmatig bij het inschuiven
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 2e van onderen

Of
in de combi-stoomoven Combinatiestand:

Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Vocht: 30%
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 1e van onderen

Bereidingstips

In plaats van halve maantjes kunt u het deeg ook tot 12 bolletjes draaien. Snijd ze voor het bakken aan de bovenkant kruislings in, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze volgens het recept.