Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

      Geen reacties op Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

Recept printen
Recept categorie: Brood/ Broodjes
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor het deeg:

  • 325 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 ei

Om te garneren:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels maandzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de bloem met de bakpoeder in een ruime kom.
  • Voeg kwark, melk, olie, suiker, zout en eiwit toe en kneed het met de handmixer met kneedhaken snel tot een glad deeg.
  • Meng het deeg niet te lang, want het moet kleverig blijven.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze tot ca. 18 cm lange rollen.
  • Rol de uiteinden wat dunner uit, vorm ze tot halve maantjes en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
  • Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin en gaar.
  • Laat de broodjes op het rooster afkoelen.

Tips / Opmerking

Stand:

Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Stoomstoot (indien mogelijk): 1 handmatig bij het inschuiven
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 2e van onderen
Of
in de combi-stoomoven Combinatiestand:
Hetelucht Plus Temperatuur: 180°C
Vocht: 30%
Duur: 17-20 minuten
Inschuifhoogte: 1e van onderen

Bereidingstips

In plaats van halve maantjes kunt u het deeg ook tot 12 bolletjes draaien. Snijd ze voor het bakken aan de bovenkant kruislings in, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze volgens het recept.