Zoete kaasflapjes met honing

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete kaasflapjes met honing

Zoete kaasflapjes met honing

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Nagerecht
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 4 eieren
  • zout
  • 50 gr boter
  • 15 eetlepels vloeibare honing
  • 500 gr mozzarella
  • 500 gr ricotta of hüttenkÄse
  • 4 eetlepels sinaasappelrasp
  • 1 eidooier
  • frituurolie

Bereidingswijze

  • Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot er een soepel deeg.
  • Kneed de roomboter in partjes door het deeg en voeg eventueel wat water toe (het deeg moet zacht zijn, maar mag niet kleverig worden).
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht zeer dun uit en steek er met een koekjessteker rondjes uit met een middellijn van 10 cm.
  • Roer de dobbelsteentjes mozzarella door de ricotta.
  • Voeg de sinaasappelrasp toe.
  • Schep 3 theelepels van de vulling in het midden van de helft van de deegrondjes, bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier en bedek ze elk met nog een rondje deeg.
  • Druk de randen stevig op elkaar.
  • Frituur de deegflapjes met 2 tegelijk in de hete olie goudgeel.
  • Schep ze voorzichtig uit de pan en serveer direct.
  • Geef de honing er apart bij.