Zoete kaasplakken

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete kaasplakken

Zoete kaasplakken

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Nagerecht
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ei M
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout peper
  • 4 dikke plakken Landana of Leerdammer met zo min mogelijk gaten ± 100 gr per plak, zonder korst
  • bloem om in te wentelen
  • 75 gr gemalen kokos
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels gesneden bakgember potje
  • 1 dl rode port of frambozencocktail
  • 1 trosje blauwe druiven

Bereidingswijze

  • Klop op een diep bord het ei los met de koffiemelk, de gembersiroop, een snufje zout en peper.
  • Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan 
  • Zorg dat de plakken een egaal kokoslaagje hebben.
  • Laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
  • Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken en bak de plakken aan beide kanten goudbruin (let op: de kokos verbrandt snel).
  • Leg ze op 4 bordjes.
  • Roer in de koekenpan de bakgember en de port door elkaar en laat dit tot de helft inkoken.
  • Schep het sausje naast en over de kaasplakken.
  • Schik de ontpitte druiven eromheen en serveer direct.