Zoete kaasplakken

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete kaasplakken

Zoete kaasplakken

Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ei M
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout peper
  • 4 dikke plakken Landana of Leerdammer met zo min mogelijk gaten ± 100 gr per plak, zonder korst
  • bloem om in te wentelen
  • 75 gr gemalen kokos
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels gesneden bakgember potje
  • 1 dl rode port of frambozencocktail
  • 1 trosje blauwe druiven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop op een diep bord het ei los met de koffiemelk, de gembersiroop, een snufje zout en peper.

  2. Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan 

  3. Zorg dat de plakken een egaal kokoslaagje hebben.
  4. Laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken en bak de plakken aan beide kanten goudbruin (let op: de kokos verbrandt snel).

  6. Leg ze op 4 bordjes.
  7. Roer in de koekenpan de bakgember en de port door elkaar en laat dit tot de helft inkoken.

  8. Schep het sausje naast en over de kaasplakken.
  9. Schik de ontpitte druiven eromheen en serveer direct.