Zoete uientaart met gele ui

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete uientaart met gele ui

Zoete uientaart met gele ui

Recept printen
Recept categorie: Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel koriander ((ketoembar) )
  • 100 gram boter (in kleine blokjes )
  • 1 ei
  • ui (gepeld)
  • 2 cm gember (geschild)
  • 3 eetlepels aardbeienjam

Hoe maak ik het klaar:

  • Bloem boven mengkom zeven. 
  • Koriander en ½ theelepel zout toevoegen. 
  • Met vingertoppen 75 g boter door bloem kneden, tot kruimelig deeg ontstaat. 
  • Eierdooier en evt. 1 eetlepel water toevoegen en alles kneden tot stevige deegbal ontstaat. 
  • Bal in folie verpakken en 30 minuten in koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Elke ui in 6 ringen snijden. 
  • Gemberwortel fijnraspen. 
  • In koekenpan rest van boter smelten en uiringen 5 minuten fruiten. 
  • Gemberwortel en jam toevoegen en geheel nog 5 minuten zachtjes bakken. 
  • Uiringen met vocht over bodem van vorm verdelen. 
  • Deeg uitrollen tot ronde lap van 24 cm doorsnede. 
  • Deeg over uien leggen, rand aandrukken. 
  • In midden van oven taart in 30-35 minuten bruinbakken. 
  • Taart iets laten afkoelen, met mes van vorm lossnijden. 
  • Platte schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden. 
  • Lekker met rucolasalade en walnoten.