Zoete uientaart met gele ui

      Reacties uitgeschakeld voor Zoete uientaart met gele ui

Zoete uientaart met gele ui

Recept categorie Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 8 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 100 gram boter in kleine blokjes
  • 1 eierdooier
  • middelgrote uien gepeld
  • 2 cm verse gemberwortel geschild
  • 3 eetlepels aardbeienjam

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bloem boven mengkom zeven. 

  2. Koriander en ½ theelepel zout toevoegen. 

  3. Met vingertoppen 75 g boter door bloem kneden, tot kruimelig deeg ontstaat. 

  4. Eierdooier en evt. 1 eetlepel water toevoegen en alles kneden tot stevige deegbal ontstaat. 

  5. Bal in folie verpakken en 30 minuten in koelkast laten rusten.

  6. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  7. Elke ui in 6 ringen snijden. 

  8. Gemberwortel fijnraspen. 

  9. In koekenpan rest van boter smelten en uiringen 5 minuten fruiten. 

  10. Gemberwortel en jam toevoegen en geheel nog 5 minuten zachtjes bakken. 

  11. Uiringen met vocht over bodem van vorm verdelen. 

  12. Deeg uitrollen tot ronde lap van 24 cm doorsnede. 

  13. Deeg over uien leggen, rand aandrukken. 

  14. In midden van oven taart in 30-35 minuten bruinbakken. 

  15. Taart iets laten afkoelen, met mes van vorm lossnijden. 

  16. Platte schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden. 

  17. Lekker met rucolasalade en walnoten.