Zoetzure barbecuesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Zoetzure barbecuesaus

Zoetzure barbecuesaus

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Saus
Porties: 5
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • boter
  • 3 fijngehakte ui
  • 4 eetlepels azijn
  • 200 gr tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl worcestershiresauce
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper
  • zout
  • tabasco

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren.
  • Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook.
  • Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook.
  • Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij.
  • Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.

Tips / Opmerking

Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.