Zoetzure barbecuesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Zoetzure barbecuesaus

Zoetzure barbecuesaus

Recept categorie Barbeque, Saus
Porties 5
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • boter
  • 3 fijngehakte uien
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 200 gr tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl worcestershiresauce
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper
  • zout
  • tabasco

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren.
  2. Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook.
  3. Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook.
  4. Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij.
  5. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.

Tips / Opmerkingen

Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.